18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Dezert Mascarpone

Název Množství a jednotka
mascarpone 2 ks
smetana ke šlehání 100 ml
Bílý smetanový jogurt 3% 1 ks
moučkový cukr 3 lžíce
kakao 2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

dezert
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření:
Mamut :-)


Domácí mascarpone dezert - za cenu jednoho dezertu v restauraci si doma uděláte nejmíň čtyři :-).



Postup
Mascarpone vyklopíme do vyšší mísy, přidáme cukr, půlku tekuté šlehačky a ušleháme ponorným šlehačem - tak dvě až tři minuty.
Do poloviny můžeme dát jakékoliv kakao (hořké nebo granko, je to jedno, záleží na chuti). Navrstvíme do pohárů střídavě bílý krém s kakaovým, kdo má rád piškoty, může si tam dát piškoty a ozdobíme jahodami, banánem nebo jiným ovocem.

Tip:
Přidávám na dvě mascarpone a půlku šlehačky jeden celý bílý 3% jogurt, dezertu je více a není tak hutný.

Z tohoto množství (s jogurtem) vyjde cca 6 porcí.



Další fotografie
 


RECEPTY

Zelňačka chudých

Postup: Suroviny:kysané zelí - cca dvě větší hrstěbrambory - cca 3 velké, jinak... zobrazit recept

RECEPTY

Plněné bagety

Postup: Sýr (eidam, čedar, goudu) nastrouháme na jemném struhadle. Anglickou slaninu a... zobrazit recept

RECEPTY

Líčka na žampiónech

Postup: Líčka - mohou být vepřová, hovězí i telecí - očistíme, osušíme papírovou... zobrazit recept

RECEPTY

Bulharské biftečky (kefty)

Postup: Mleté maso v poměru 50% hovězí a 50% vepřové smícháme se lžičkou soli, 2... zobrazit recept

RECEPTY

Buchtičky se šodó

Postup: Z mléka odebereme asi půl hrnku, ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Přidáme lžičku... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Lanterna

Vyhlášená restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Lanterna na první pohled zaujme...